• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Önkormányzati bérleményben élek és januárban bérleti szerződés aláírásánál közölték hogy üzemeltetési költséget is kell fizetnünk!

De a szerződésben nincs benne és a számlán is  csak üzemeltetési költségként van feltüntetve a bizonyos összeg!

Nem hajlandó az önkormányzat számla részletezést írni ,és a szerződésen se módosítanak!

Jeleztem a törvényességi felügyeletnek ezt a problémát és ők elrendelték az önkormányzatnak a törvénybe iktatását hogy a bérlők fizetik az üzemeltetési költséget és ez 6 hónapra történt meg a szerződés módosítása után.

Magyarán jogtalanul szedték a pénzeket!

Minden hivatal azt írta hogy forduljak bírósághoz!

Jövőre jár le ismét a szerződésem és félek hogy ez az incidens miatt nem akarnak majd új szerződést kötni!

Mikor teheti ki a bérlőt az önkormányzat a lakásából?

Ma elindítottam a békéltető testület felé az ügyet és remélem gyorsan pontot teszünk a végére és nem lesz gondom belőle!

Sajnos nem értem miért okoz gondot az önkormányzatnak hogy leírják mi mennyibe kerül az üzemeltetési költségen belül.Takarítás,víz,villany stb.

Van akik felettébb magas összeget fizetnek és ezért érdekes ez a dolog és gyanús nem e törvénytelen dologba nyúltam!

Előre is köszönöm a válaszukat!
(120 pont) által a(z) Szerződések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A bérleti szerződés lejártakor köteles az ingatlant az előírt állapotban visszaadni. A hatályos jogszabályok alapján, különösen a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) rendelkezése szerint, a bérleti viszony a szerződésben meghatározott időpontban automatikusan megszűnik, és Ön mint bérlő, ekkor köteles az ingatlant elhagyni.

A szerződés hosszabbítására irányuló kezdeményezést ajánlott jóval a szerződés lejárat előtt megtenni, ideális esetben négy hónappal korábban, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre tárgyalásokra és a megállapodásra az Önkormányzattal. Amennyiben a bérleti díjat illetően túlfizetés történt, és az új szerződést már aláírták, a bírósághoz való fordulás a legmegfelelőbb lépés lehet az Ön számára. A túlfizetések visszakövetelése tekintetében az elévülési idő öt év, így az elévülési időn belül bármikor jogosult lehet a túlfizetett összegek visszaigénylésére.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...