• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tiszteletem!

A testvéremmel van egy közös tulajdonú ingatlanunk. A testvérem nemrég meghalt és a két gyermeke örökli a tulajdonrészét. De korábban egy ráépítési megállapodás során én több részt szereztem az ingatlanban, amit viszont még nem vezettek be az ingatlan nyilvántartásba. A hagyatéki tárgyalásra engem is meghív a közjegyző vagy csak az örökösöket? Mikor tudom a ráépítéssel szerzett többlettulajdonrészemet érvényesíteni?

Köszönöm.
(120 pont) által a(z) Öröklési jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves kérdező!

Nem csak az örökösöket hívják meg a hagyatéki tárgyalásra, hanem az érdekelteket is és ott kell bejelenteni, ha hagyatéki igény van tehát tulajdoni igényt. Közjegyzőnek írni kell kérelmet, hogy szeretne részt venni, mint tulajdonostárs a hagyatékéki táragyaláson.  Önnek hagyatéki hitelezői igénye van, mert ráépítéssel tulajdonjogot szerzett. A hagyaték tárgyát képező ingatlanon, ha az örökösök nem ismerik el a hagyatéki eljáráson a tulajdoni igényét, akkor a tulajdonjoga megállapítása iránt pert kell indítani az örökös tulajdontárssal szembe.

üdvözlettel 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...