• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Szakértők,

Jelenleg GYED-en vagyok a kislányommal (2022 augusztusáig), azonban a munkahelyem bejelentette, hogy hamarosan felszámolásra fog kerülni.

Arról tájékoztattak, hogy szeretnének visszavenni állományba 2 hónapra, hogy a felgyülemlett szabadságaimat (24 nap) ki tudják adni, majd megszüntetnék a munkaviszonyt. Sajnos kérdésemre nem kaptam választ tőlük, hogy miért szükséges visszavenniük állományba, miért nem megfelelő számukra, ha a felszámolás végén kifizetésre kerülnek majd a szabadságaim, illetve a végkielégítés. Tudomásom szerint, ők csak akkor tudnak visszavenni állományba, ha én arról írásos kérést nyújtok be számukra? Ezen kívül jól tudom, hogy ők nem tudnak a tudtom nélkül visszavenni állományba, majd megszüntetni a munkaviszonyom?

Ezen kívül az lenne a kérdésem, hogy bármi hátrányom származhat abból, ha visszakerülök állományba, majd 2 hónap múlva megszüntetik a munkaviszonyt? Ekkor nekem a GYED-et újra kellene igényelnem? Vagy mivel már GYED mellett folytatható keresőtevékenység, így nem lenne teendőm?

Mivel hirtelen ért az információ és nem most terveztem visszamenni dolgozni, ezért új munkahely nincs számomra kilátásban, tehát munkaviszonyom sem lesz, ha 2 hónap múlva megszüntetik a munkaviszonyomat. Azzal tisztában vagyok, hogy a GYED alatt ebben az esetben is (TB) biztosított maradok, viszont a további hátrányokkal kapcsolatosan nem, így ebben kérném segítségüket, hogy egyrészt megértsem a szándékukat, másrészt pedig, hogy a nekem legmegfelelőbb módon dönthessek.

Válaszukat és segítségüket előre is nagyon köszönöm!
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ha a cég megszűnik akkor a kismama részére ki kell fizetni a felhalmozott szabadásgot és végkielégítést is. Ebben az esetben a felszámolónak érdemes írni. Viszont érdemes nem visszamenni a munkahelyre.  A munkavállalónak előre be kell jelenteni mikor akar visszamenni a munkahelyére mert ha nem teszi meg akkor a munkáltató dönti el. 

jogi álláspontom az, hogy olyan időpontot jelöljön meg amikor már a cég felszámolás alá kerül.  Ez ügyben a felszámolónak kell írni, hogy a szabadságot és végkielégítést fizessék ki Önnek. Önné a döntés.

üdvözlettel:


a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

(51,0e pont) által
...