• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Üdvözlöm!

Kerekes Krisztián vagyok öcsödről!

Egy kérdéssel fordulok Önhöz!

Nagyapám 2017-ben elhunyt!
Hanyatlott tudatállapotban és befolyásoltság alatt édesanyámat és engem, mint unokát kitagadott az örökségből és így csak a másik-már elhunyt gyermekének a gyerekei, azaz unokái örököltek!
Nekem van egy lányom, aki az elhunyt dédunokája és őt nem tagadta ki a dédnagyapja! Kérdésem az, hogy miért csak a másik két unoka örökölt és az én lányom miért nem? A hagyatéki tárgyaláson meg sem említették, hogy a lányom is létezik!
 

(140 pont) által a(z) Öröklési jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A kitagadás relatív hatályú a lányának is örökölni kéne, ha törvényes öröklés lenne, viszont önök szerintem a köteles részre igényt tarthatnak csak a Ptk által szigorú feltételek esetén lehet végleg valakit kitagadni. Ha örökhagyó után végintézkedés van azt kell alapul venni.

A köteles részre akkor is igényt lehet tartani kivéve aki érdemtelen. A Ptk 7:75. § alapján a kitagadási okok Ptk 7:78. § szabályozza.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...