• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Udvozlom!

Egy hagyateki ugyben kernek felvilagositast.Ozvegy noverem e honap dec.8an meghalt egyedul sajat lakasan, gyermektelen.3 eve kiderult, hogy tumoros betegsege van, ami iden tavasszal atteteles lett es hamar el is vitte.Noverem amikor megtudta,hogy atteteles eltartasi szerzodest kotott iden tavasszal a szeretojevel es annak felesegevel, aki apolono.Az autopszia megallapitotta, hogy ongyilkos lett.En kulfoldon elek, igy nagynenemtol ertesultem mindezekrol.Noverem allando munkahellyel rendelkezett, sot nagynenem is tamogatta minden fele teren.Tavaly karacsonykor nala toltottem egy hetet es nem tett emlitest az eltartasi szerzodes kotesi szandekarol.A kerdesem az lenne, hogy megtamadhato e ez a szerzodes?Mi feltestverek vagyunk anyai agrol anyukank mar halott, de az o edesapja el, de o allitolag nem akar pereskedni es apai agrol van masik 2 feltestvere nagy koruak? Ez esetben kik az orokosok? Mit lehet tenni ez ugyben?

Koszonettel:Rebeka
(120 pont) által a(z) Öröklési jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Kérdező!

A tartási szerződés megtámadásához meg kell vizsgálni a szerződés érvényességéhez szükséges alaki kellékeket, ha azok közül valamelyik hiányzik, illetve nem megfelelő, abban az esetben meg lehet támadni a szerződést, továbbá ha azt megtévesztés vagy jogellenes fenyegetés hatására tették, akkor is megtámadható. A törvényes örökös az édesapa, ha ő lemond örökrészéről, abban az esetben pedig a testvérek jogosultak.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(51,1e pont) által
...