• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
T.JogiKérdések.hu

 

Tavaly várásoltunka nyár végén egy társasházi lakást, amely távfütésés ,azért, hogy idős korunkra  kényelmesen élhessünk.A ház kb. két éve uj kéményt kapott és most az a helyzet állt elő, hogy a IV..emeleten 27celsius fok meleg van, az I.emeletei lakásokban pedig 19-20 fok max.néha 21 fok a hómérséklet.Mindenki beteg, fázik,Alattunk garázsok vannak,melyek fütés nélküliek.Ez a tényt az eladó elhallgatta.Több alkalommal szóltunk a közös képviselőnek,nem tett az ügy érdeklében semmit és valószinu ez a helyzet igy is fog maradni.

Hova,kihez lehet érdemben fordulni,mert a lakást kölcsönre vettük jelzáloggal és a cél, amiért idős korunkban vállaltuk ezt,pont az nem teljesül!

4 lépcsóházas társasház minden emeleten 4 család él. Igy tehát 16 család fagyoskodik.

Mit tehetünk,hogy még a tél beállta előtt rendeződjön ez a lehetetlen helyzet.Természetesen a közös költségek  minden forintját pontosan és mindenki befizeti.

Megköszönöm jóindulatu segitókészségét.

Kiss Miklosne Nagykanizsa
(140 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Kiss Miklósné!

Egy átlagos lakóépület nem rendelkezik komoly belső hőszigetelésekkel az egyes lakóegységek között. Ez azt eredményezi, hogy a lakások között hőáramok indulnak meg. Az olyan helyiségekben, ahol nincs radiátor, és mégis meleg van, a hő a szomszédos terekből, sok esetben a szomszéd lakásából származik. 

A meglévő lakásállományoknál egyetlen közös fűtési hálózatot találunk, a különböző lakások egymás feletti radiátorai vannak felszálló vezetékekkel összekötve. A felhasznált hő több ponton érkezik be, valamennyi radiátort pedig ésszerűtlenül drága saját hőmennyiségmérővel felszerelni.

Azonban bármilyen is a fűtési hálózat, a képet zavarja, hogy nem minden lakást használnak egyformán.

A cél tulajdonképpen a fűtés mindenki által elfogadott, ésszerű – átlagos – használata.

A lakónak egymagában nem sok lehetősége van az adottságokon változtatni, mert azok az épület jellegéből adódnak.

 

Amennyiben a közös költség tartalmaz egy úgynevezett felújítási alapot, a közös képviselőtől lehet kérvényezni, hogy ezt a fűtés korszerűsítésére használja fel a társasáház, amennyiben a lakók mindegyike igényelné.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...