• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Tisztelt Jogi Kérdések!

Volt egy bűncselekmény több szereplővel,es ennek volt egy történeti tényállása. Az ügyész elkülönített az ügyből keet személyt,majd a keet személy büntetőügyeben a vaadat nem bűnszervezetes elkövetésében képviselte az ügyész a tárgyalásról valo lemondás mellett.

A másik ügyben nem volt tárgyalásról lemondás....majd a tárgyalás végen az ügyész veginditvanyban vadat módosított bűnszervezetes elkövetésére. A bíró bűnszervezetes elkövetésében hirdetett ítéletet. Ebben a leválasztott ket tag is bunszervezeti elkövető,míg a saját ítéletben nem!

Milyen jogszabályi háttér teszi azt lehetővé azt hogy egyazon történeti tényállása az ügyész egymástól eltérő vadat képviseljen,hogy a biróság a ket különböző vadra egymástól eltérő ítéleti tényállást alakítson ki?

Roviden az egyik ítéletben nincs bűnszervezet, míg a másik ítélet bűnszervezet es annak indoklásában a nem bűnszervezetben elítélt 2ember tanúként bunszervezeti elkövető?

az ilyen tipusú vad képviselettel az ügyész elkövetett-e vmi bűncselekményt?

Varom válaszukat.

Tisztelettel Kovács Istvan

 

(120 pont) által a(z) Büntetőjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

A kérdés megválaszolásához szükséges lenne a teljes eljárás ismerete, ezért javasoljuk az ügyben jogi képviselő felkeresését.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...