• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Előre is elnézést kérek, ha nem túl szakszerűen esetleg pontatlanul fogalmazok, teljesen laikus vagyok a jogi témákban.

Körülbelül két éve banki árverésen vásároltam egy lakást. Kifizettem a teljes vételárat, valamint át is írták a lakás tulajdonjogát. Beköltözni nem tudtam, éppen kilakoltatási moratórium volt. Azóta a lakás előző tulajdonosa pert indított a bank ellen, amit másodfokon is elvesztett, jogerősen elutasították.

A fentiek fényében jelen pillanatban ki lehet az előző tulajdonost lakoltatni? Van valamilyen tiltás erre vonatkozóan? Mit tudok tenni az ügyem előrehaladása érdekében? Egyáltalán kihez kell ilyenkor fordulni?

A válaszokat előre is köszönöm,

üdvözlettel: Ben

1 Answer

0 értékelés

Tisztelt Érdeklődő!
 

Amennyiben a tulajdon átírása megtörtént, úgy a korábbi tulajdonos jelenleg jogcím nélkül használja az ingatlant. Ilyen esetben a jegyzőtől birtokvédelmet kérhet, illetve peres eljárásban kérheti az ingatlan kiürítését.
 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

...