• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Tisztelt válaszadók!

Nem találtam ehhez hasonló kérdést, de nem kizárt, hogy már feltették. Amennyiben igen, elnézést kérek.

A kérdésem a következő lenne: ha egy kereskedelmi csatorna (vagy bármelyik másik televíziócsatorna) saját gyártású műsorhoz zenét használ fel, akkor van-e a csatornának, műsor készítőinek kötelezettsége arra, hogy a felhasznált művek szerzőjét és címét feltüntessék valahol (műsor végén stáblista után vagy az internetes felületen)?

Segítségüket előre is köszönöm.

1 Answer

0 értékelés

Tisztelt Érdeklődő!
 

A hatályos szerzői jogi szabályok szerint a szerzőt megilleti az a jog, hogy művének felhasználásakor nevét feltüntessék. A hangfelvétel előállítóját emellett díjazás is megilleti, ha művét terjesztik. Ennek elmaradása esetén a szerző követelheti a jogsértés vagy az azzal közvetlenül fenyegető cselekmények abbahagyását és a jogsértő eltiltását a további jogsértéstől; vagy hogy a jogsértő - nyilatkozattal vagy más megfelelő módon - adjon elégtételt, és hogy szükség esetén a jogsértő részéről és költségén az elégtételnek megfelelő nyilvánosságot biztosítsanak; továbbá adott esetben kártérítést is követelhet.
 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

...