• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Tisztelt jogi segítségadók,

 

Érdeklődnék afelől, hogy létezik-e valamiféle jogi szabályozás a különböző internetes walletekre Magyarországon? Hogy konkrét példákat említsek: sony playstation wallet (PSN rendszer), a Steam wallet rendszere, Origin (EA) wallet rendszere, Google Android wallet rendszere is akár. Gyakorlatilag ide több helyről is lehet pénzt átutalni, ami ad kreditet (némelyik helyen, mint pl a PSN forintban feltüntetve), amivel vásárolni lehet szolgáltatásokat, játékokat. Problémám akadt egy olyan ügylettel, ahol egy vouchert kaptam még ingyen, felhasználtam, majd ez automatikusan beállított egy olyan szolgáltatást, ami automatikusan levont a voucher lejárta után 3 hónapos plusz előfizetést. Gyakorlatilag ez úgy történt, hogy a kártyámról a walletre került a pénz, majd onnan történt a fizetés, majd kaptam is egy nem áfás jellegű számlát a tranzakcióról.

Namármost, nem egy ilyen wallet szolgáltatást adó helyen fel van tűntetve, hogy nem áll jogukban visszatéríteni semmit, ami a walleten van. Innentől kezdve, a voucher vásárlásom - ami egyébként figyelmetlenségem miatt egy automatikusra beállított átutalással történt - nem visszakérhető a support szerint. Nem hajlandóak elfogadni erre az esetre azt, amit a 213/2008. (VIII. 29.) kormányrendelet állít (vásárlástól elállás 8 munkanapon belül). Tudnak választ adni nekem arra, hogy milyen jogi alapon lehetséges, hogy nem kötelesek elfogadni a panaszomat?

 

Köszönöm válaszukat előre is!

1 Answer

0 értékelés

Tisztelt Érdeklődő!
 

Ha jól értelmezem a kérdését jelen esetben jogalap nélküli gazdagodásról van szó. Egy ingyenes szolgáltatásért pénzösszeget vontak le a számlájáról. Ez esetben a jogalap nélkül levont összeget fizetési meghagyás útján visszatéríttetheti a szolgáltatóval, nem peres úton, közjegyző segítségével.
 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

...