• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Tisztel Jogi csapat ! Érdekelne a következő jogi problémára mi a megoldás.Gépjármű tulajdonosként megszüntetném az üzembentartót.Hivatal nem engedélyezi mert lejárt a müszaki vizsga.Nem értelmezem miért vagyok tulajdonosként korlátozva a tulajdonom döntési joga felett? Miért vagyok kötelezve a müszaki vizsgára ha én nem akarom . Az üzembentartót nem tudja és nem is akarja tovább vállalni a költségeket.. Egy hasonló példa én holnap veszek egy lejárt müszakis autót de nem akarom rögtön vizsgáztatni.Hivatal kötelez 15 napon belül az átirásra-de mivel nincs érvényes müszaki nem engedélyezik a nevemre vételt. Hivatal megbüntet annak ellenére hogy én vállanám az átirási kötelezetségemet csak nem akarom még vizsgáztatni a gépjárművet.Ki a hibás?Köszönettel

1 Answer

0 értékelés
Tisztelt Érdeklődő!

Mivel lejárt műszakival nem lehet a gépjárművet üzemeltetni, ezért a hivatal az üzembentartó személyét sem tudja módosítani. Javasoljuk a gépjármű forgalomból történő kivonása kezdeményezésének a megfontolását.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

dr. Pozderka Gábor ügyvéd

www.pozderka.hu

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
...