• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Tisztelt Szakértő!

  Ez év októberében lesz két éve,hogy elváltunk a volt férjemmel.Ő hamarosan újranősül , az addigi közös lakásunk 50-50%-ban van tulajdonunkban ,bírósági határozat szerint én vagyok a kizárólagos felhasználó.Azt szeretném tudni ha az ex-em újranősül és történik vele valami akkor az új felesége jogot formálhat-e a ház bármennnyi %-ára mint örökös? Válópernél a két közös gyermekünk nevére le akart mondani a részükre de nem lehetett mert hitel van a házon. A leendő feleségnek előző házassággából van egy gyermeke ő neki lehet-e köze ehhez a dologhoz?

 

                                                              Nagyon várom válaszát!!!

                                                                        Köszönöm szépen!!!!

1 Answer

0 értékelés

Tisztelt Érdeklődő!
 

Az új polgárjogi szabályok értelmében immár az elhunyt házastársa is egy gyermekrészt örököl a hagyatékból. Ennek megfelelően amennyiben volt férje az ingatlan egy részének tulajdonosa, halála esetén annak meghatározott részét házastársa fogja örökölni.
 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

...