• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Egy ismerősöm megkért, hogy készítsek neki a rendelkezésemre álló eszközeim segítségével egy táblát fából, amit ő kirakna egy általa bérelt helység utcai falára, közterületre. Ez egy kávézó, amit ő üzemeltet, elég sokáig nyitva tart, mindenféle emberek járna ide, a tábla pedig ennek a kávézónak a nevét ábrázolná/hírdetné. Pusztán szívességből megcsinálnám neki, de attól tartok hogy ráesik az ott szórakozók közül valakire, és nemtudom, hogy egy ilyen esetben ki vonható felelősségre. Mindemellett időről időre karban tartást igényel, mivel télen nyáron ki van téve az időjárás okozta igénybevételeknek, és nem tudhatnámn biztosan sose, hogy ő ezeknek eleget tesz e. Ő elvállalta a tábla felhelyezését, tehát ez sem lenne az én dolgom.

Ha balesetet okozna a tábla, vagy anyagi kárt okozna valamiben azzal, hogy leesik a helyéről bármilyen okból az említett helyszínen, én felelősségre lennék e vonható, vagy sem?

1 Answer

0 értékelés

Tisztelt Érdeklődő!
 

A hatályos jogszabályok értelmében az épületen elhelyezett tárgyak leesésével okozott kárért az épület tulajdonosa felelős azzal együtt, akinek érdekében a tárgyat elhelyezték. Ennek megfelelően a tábla készítőjének felelőssége nem állapítható meg.
 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

...