• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Édesanyám halálakor én állami gondozott voltam, a húgom (féltestvérem) pedig az apjánál élt. Évekkel később anyai nagymamánk halálakor minket kerestek meg, mint örökösöket, mondván, hogy édesanyánk meghalt. Kérdeztem az ügyintézőt, hogy hol, mikor és miben halt meg, de többszöri megkeresésem ellenére sem mondta meg. Sőt, felhívta a figyelmemet, hogy nem fogok nyugodtabban aludni akkor sem, ha megtudom, hogy mi történt. A hagyatéki tárgyaláson kérdeztük hugommal a közjegyzőt is, de elzárkózott minden információ kiadásától. Nem tudom elképzelni, hogy nincs jogom megtudni, mi történt, és, hogy senkinek nem kellett volna tájékoztatni erről.

1 Answer

0 értékelés
Tisztelt Érdeklődő!

Az elhunyt halálának körülményeiről annak kezelőorvosa, illetve a halottvizsgálatot végző orvos adhat tájékoztatást. A hozzátartozó továbbá jogosult a halottvizsgálatról készült jegyzőkönyvbe betekinteni is.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

dr. Pozderka Gábor ügyvéd

www.pozderka.hu

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
...