• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Üdvözletem!
1952.március 27-én született nő vagyok!2014.szeptember 27-én töltöm be az öregségi nyugdíjkorhatárt.A kérdésem az lenne hogy négy hónap felmentési időmet mikor kezdhetem el letölteni?Szeptember 27-e előtt vagy után?

1 Answer

0 értékelés
Tisztelt Érdeklődő!

Felmentéssel csak a munkáltatója tudja megszüntetni a jogviszonyát. A hatályos jogszabály értelmében a munkáltató a közalkalmazotti jogviszonyt felmentéssel akkor szüntetheti meg, ha közalkalmazott a felmentés közlésének, illetőleg legkésőbb a felmentési idő kezdetének napján nyugdíjasnak minősül. Ennek megfelelően csak az öregségi nyugdíjkorhatár és a megfelelő szolgálati idő megszerzésével kezdheti el a felmentési idejét letölteni - amennyiben a munkáltatója megszünteti ekkor a jogviszonyát.

 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

dr. Pozderka Gábor ügyvéd

www.pozderka.hu

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
...