• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Üdvözlöm! Én egy olyan üggyel kapcsolatban szeretnék tanàcsot kérni,hogy 9 éve elhunyt apósom utàn most "xy" bank 70 ezer forint tartozàs befizetését követeli.Nekünk erről a folyószàmlàról tudomàsunk sem volt,nem velünk élt egy hàztartásban és mivel halàla emberölés volt,tettesei minden személyes okmànyàt megsemmisítettek,így bankkàrtyáról sem volt tudomàsunk.9 év alatt a bank most küldött először értesítést,illetve követelés behajtàst.Ilyen esetben mit tudunk tenni?

1 Answer

0 értékelés
Tisztelt Érdeklődő!

Az elhunyt halálát követően a hagyatéki eljárást lefolytató közjegyző végzésben állapítja meg a hagyatéki vagyont és a hagyatéki terheket. Amennyiben a hagyatéki terhek között szerepel a banki tartozás, úgy az örökség elfogadásakor vállalták annak megfizetését is. Amennyiben a hagyatéki terhek között akkor nem szerepelt a tartozás, úgy a banki követelés elkésett. Az ügy megoldásával kapcsolatban javasoljuk jogi képviselő igénybevételét.

Üdvözlettel:

 

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

dr. Pozderka Gábor ügyvéd

www.pozderka.hu

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
...