• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Jo napot kivanok.Szeretnem megtudni hogy a kulfoldon elo magyar allampolgarok tehetnek e feljelentest a magyar allami szerveknel, hogy ha a magyar allampolgar diszkriminalva vagy terorizalva van az ottani szervek vagy hatosagok miatt,es milyen torveny paragrafuban tartozik.Koszonom tisztelettel.

1 Answer

0 értékelés
Tisztelt Érdeklődő!

Önt magyar állampolgárként külföldön konzuli védelem illeti meg a konzuli védelemről szóló 2001. évi XLVI. törvény szerint, melyet a lakóhelyéhez legközelebbi konzulátuson vehet igénybe. A törvény 4. § (2) bekezdése szerint a konzuli szolgálat figyelemmel kíséri a magyar állampolgárok konzuli védelmét érintő nemzetközi jogi szabályok érvényesülését a külföldi államban, s ezek megsértése, különösen a magyar állampolgárok hátrányos megkülönböztetése, alapvető jogaik súlyos vagy rendszeres sérelme esetén haladéktalanul fellép az adott állam illetékes hatóságainál.

 

Üdvözlettel:

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

dr. Pozderka Gábor ügyvéd

www.pozderka.hu

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
...