• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Jó estét kívánok!

 

Olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy idén töltöm be a 19. életévemet. Jelenleg egy OKJ-s tanfolyamon vagyok első éves. A szüleim körülbelül 3 éve váltak el. Van egy öcsém aki most lesz 14 éves és édesapánknál kértük hogy helyezzenek el minket így most vele, a barátnőjével és a barátnője 14 éves fiával élek. Abban egyeztek meg a szüleim, hogy édesanyám kap 1.000.000Ft "haladékot" és csak azután miután ez letelt azután kell gyerektartást fizetnie. Nos ez számításaink szerint rég letelt azonban még minig nem fizet gyerektartást. Most indítványoztuk, hogy keressék meg és fizetnie kelljen.

Azonban a lényegi rész annyi lenne, hogy ugye mivel elmúltam 18. már rokontartást kellene fizetnie. Azonban ez abban az esetben is fent áll, hogyha én most erre a félévre megszakítom a tanulói jogviszonyomat és szeptemberben egyetemre megyek? Úgy tudom akkor is jár ha egyetemista vagyok, míg be nem fejezem a tanulmányaimat, csak azzal nem vagyok tisztában, hogy akkor is, ha megszakítom a tanulói jogviszonyomat és majd csak szeptemberben folytatom?

 

Válaszukat előre is köszönöm!

1 Answer

0 értékelés
Tisztelt Érdeklődő!

A családjogi szabályok értelmében a munkaképes leszármazó akkor jogosult rokontartásra, ha erre szükséges tanulmányai érdekében rászorul. Amennyiben tehát megszakítja a tanulói jogviszonyt, úgy a tartásra jogosultságot elveszíti. Az újabb tanulói jogviszony keletkezésével azonban - ha amellett munkavállalás nem megoldható - a tartásra jogosultság ismét fent fog állni.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

dr. Pozderka Gábor ügyvéd

www.pozderka.hu

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
...