• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Tisztelt Ügyvédúr!

 

 Testvérem 2006-ban vásárolt egy lakást, ahonnan már azóta elköltözött és kiadta bérbe. A lakás vásárlása szülői segítségből és hitelből történt. Én 2013-ban költöztem testvéremmel össze, de sajnos az együttélés nem tudott hosszútávon működni. Szüleim haszonélvezeti joggal rendelkeznek a bérbe adott lakás felett. Kérdésem az lenne, hogy szüleim élhetnének ezzel a jogukkal, hogy odaköltözhessek? Valószínüleg ezt a testvérem megszeretné majd akadályozni. Ön szerint milyen jogi lépésekkel tehetné ezt meg és az albérlők kiköltöztetésére milyen lehetőségeink vannak?

 

Válaszát előre is köszönöm!

1 Answer

0 értékelés
Tisztelt Érdeklődő!

A polgárjogi szabályok alapján a haszonélvező  az ingatlanat birtokában tarthatja, használhatja és hasznait szedheti. Ennek megfelelően a szülők - eltérő megállapodás hiányában - nem csak a bérbeadásra jogosultak, de jogszabály szerint a bérleti díj is őket illetné. A haszonélvezet - amennyiben határozatlan idejű - a szülők haláláig tart, annak megszüntetése csak az ő beleegyezésükkel lehetséges. A bérleti jogviszony megszüntetésére a bérleti szerződésben foglaltak alapján van lehetőség.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

dr. Pozderka Gábor ügyvéd

www.pozderka.hu

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
...