• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Több mint 4 éve előfizető voltam a UPC Direct szolgáltatónál. Szerződésem megszüntetése után kaptam egy számlát 60000 Ft-ról, megnevezésként kártérítés szerepelt. Miután telefonon utánaérdeklődtem, kiderült azért kérnek kártérítést, mert az előfizetésekhez használt beltéri egységeket és kártyákat nem adtam le. Tisztában vagyok vele, hogy az előfizetés megkötésekor aláírtam, hogy ezek az egységek nem kerülnek a tulajdonomba, de véleményem szerint a cég ezen egységek amortizációját már elszámolta a könyvelésében, és valódi értékük gyakorlatilag nincs, és nem is használják már ezeket a berendezéseket. Kérdésem az, hogy jogosan követel-e ezekért a berendezésekért a cég gyakorlatilag az újonnani árnak megfelelő összeget?

1 Answer

0 értékelés
Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben a szerződésben azt kikötötték, úgy a UPC kártérítése jogos, hiszen az átadott eszközök vissza nem kerüléséből kára keletkezett. A mérték tekintetében szintén a szerződés adhat iránymutatást. Amennyiben az nem tartalmaz ere vonatkozó szabályt, úgy megkérdőjelezhető a kár összegszerűsége. Amennyiben megfizette a teljes követelt összeget a UPC-nek, úgy peres eljárásban lehetősége van visszakövetelni annak egy - Ön által jogtalannak tartott - részét. Ennek bizonyítása azonban nehézségekbe ütközhet, javasolt ezért jogi képviselő igénybevétele az ügyben.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

dr. Pozderka Gábor ügyvéd

www.pozderka.hu

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
...