• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Szeretnék elindítani egy webáruházat. Külföldről rendelt dolgokat szeretnék eladni, némi haszonnal. A kérdésem az lenne, hogy ez milyen jogi kötelezetséggel jár? Mit kell hozzá kiváltanom, számla adása miképp működik, stb.. Teljesen zöldfülű vagyok ilyen téren!

1 Answer

0 értékelés
Tisztelt Érdeklődő!

A webáruház létesítése önmagában nem engedélyköteles tevékenység, azonban tekintettel arra, hogy bizonyos kereskedelmi tevékenységek végzése bejelentésköteles tevékenységnek minősül, adott esetben a létesítés érdekében az illetékes önkormányzathoz kell fordulnia. A kereskedelmi tevékenység végzéséhez számlaképesnek kell lennie, ennek érdekében regisztráltatnia kell magát az adóhatóságoknál. További kérdéseket vet fel az áruk kiindulási pontja: amennyiben EU-n belül készült árukat szeretne értékesíteni, az nem vet el különösebb problémát, azonban az Unió területén kívülről érkező árukra kiterjednek a vámszabályok, melyek egyéb adózási kötelezettséggel járnak. Mielőtt megkezdené az értékesítést érdemes adójogi szakemberrel konzultálnia ez ügyben.

Üdvözlettel:

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

dr. Pozderka Gábor ügyvéd

www.pozderka.hu

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
...