• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Olyan helyen dolgozom, ahol a kollégák szenzitív adatokhoz férhetnek hozzá, bizonyos programok használatával. Felmerült bennem a gyanú, hogy az én adataimat is lekérték, nézegették jogosulatlanul. amennyiben ez bebizonyosodik, szándékomban áll feljelentést tenni és polgári perre is vinni a dolgot. Kérdésem, hogy egyértelműen jó esélyeim vannak-e, és mekkora kártérítés kérhető ilyen esetben. köszönöm!

1 Answer

0 értékelés
Tisztelt Érdeklődő!

Az adatvédelmi jogszabályok alapján a jogosulatlan adatkezeléssel kapcsolatban felmerült kárának megtérítését követelheti. Lehetőség van továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé bejelentéssel élni, melynek során a Hatóság megvizsgálja az adatkezelő eljárásának jogszerűségét és adott esetben rendbírságot szab ki.

Üdvözlettel:

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

dr. Pozderka Gábor ügyvéd

www.pozderka.hu

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
...