• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Tisztelt Ügyvéd Úr!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a NAV jelzáloggal terhelte az ingatlanunkat, amin 1/2 arányba osztozom a férjemmel. Előzetes értesítés nélkül, már csak a földhivataltol kapott hivatalos tulajdoni lapról értesültünk, hogy jelzáloggal terhelte az ingatlant. A férjem adóssága ez a teher. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben a NAV elárvereztetheti-e az ingatlant vagy ilyenkor milyen megoldás lehetséges? Telefonon ingatlanfelmérést jelentettek be. Másik kérdésem lenne, hogy az eljárás ilyen lefojtatása jogszerű volt-e?

Várom mielőbbi válaszát!
 

Köszönettel:
Erősné

1 Answer

0 értékelés
Tisztelt Érdeklődő!

Az ingatlan jelzáloggal terhelését mindenképpen meg kellett előzzön egy felszólítás és/vagy tájékoztató azt érintően. Olyan eset ugyanakkor előfordulhat, hogy annak kézbesítése valamely okból nem történt meg. Ezzel kapcsolatosan a NAV-tól kérhetnek felvilágosítást. A végrehajtási szabályok értelmében van lehetősége a hivatalnak elárverezni az ingatlant lakottan is (de csak az adós tulajdonostárs tulajdoni hányada tekintetében), azonban december 1-jét követően ingatlanból nem lehet kilakoltatni a lakókat árverés esetén következő év március 1-jéig, továbbá lehetőség van a végrehajtás felfüggesztésének kérelmezésére is bíróságtól, amennyiben az adós a felfüggesztésre okot adó, méltányolható körülményt igazolta, és az adóst a végrehajtási eljárás során korábban nem sújtották rendbírsággal. A kérdésben ajánlott jogi képviselő segítségét igénybe venniük.

 

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

dr. Pozderka Gábor ügyvéd

www.pozderka.hu

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
...