• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Egy éve az akkori páromnak, két gyermekének és a barátnőjének hoztam ki telefonokat, okosórát. 8 hónapja külön váltunk aztán. Ekkor még nem volt probléma a fizetéssel. A rájuk eső összeg 91.000.-Forint. Utóbbi három hónapban nem akar nagyon fizetni. Nagy viták árán átutalta, de most az utolsó hónapban (augusztus)  semmit nem fizetett. Mondván neki erre nincs kapacitása, van annál fontosabb fizetni valója is. Nem tudom hogy van -e bejelentett munkahelye. Hová fordulhatok? Tehetek-e feljelentést a rendőrségen? Mi van azzal a tartozással amit nem akar kifizetni? Hogy tudom behajtani? Eszközöket, sim kártyát felfüggesztettem a szolgáltatónál. Vissza vehetem-e az eszközöket tőlük? És ha igen akkor hogyan? Nem szeretnék segítség nélkül intézkedni, hisz az utolsó ilyen beszélgetésünk alkalmával rendőrt hívott rám.
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Érdemes egy fizetési meghagyásos eljárást kezdeményezni  közjegyző hatáskörébe tartozik a kibocsájtása. Ez gyors és hatékony módja annak, hogy jogilag kötelezze az adóst a tartozás megfizetésére. Az eljárás illetéke a követelés összegének 3%-a, de minimum 8.000 forint. Ha azonban az adós ellentmondást nyújt be a fizetési meghagyással szemben, az ügy automatikusan perré alakul. Ilyenkor a közjegyző a peres eljárásra vonatkozó iratokat benyújta  a bíróságnak, ahol az ügy a polgári perrendtartás szabályai szerint folytatódik, Viszont a közjegyző fel fogja hívni Önt, hogy az általa megjelölt bíróságra a keresetlevelet nyújtsa be az ellentmondástól számított 15 napon belül.

 Mielőtt a fizetési meghagyásos eljárást megindítaná, érdemes egy ügyvédi felszólítást küldeni az adósnak, amelyben figyelmezteti a jogi következményekre, ha nem teljesít. Egy ilyen levél gyakran elegendő ahhoz, hogy az adós komolyan vegye a helyzetet, és rendezze a tartozást.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(52,6e pont) által
...