• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A kapcsolattartásról a házassági vagy a szülői felügyelet rendezése iránti perben a szülők egyezséget köthetnek. Amennyiben nincs egyezség, a kapcsolattartásról kérelemre vagy a gyermek érdekében hivatalból a bíróság dönt. Ha házassági vagy szülői felügyelet rendezése iránti per nincs folyamatban, és a szülők nem tudnak megegyezni, a kapcsolattartásról a gyámhatóság dönt. A döntés előtt az érdekelteket és az ítélőképessége birtokában lévő gyermeket meg kell hallgatni.

Az apa kötelezhető a nyári szünet alatti kapcsolattartásra, ha erről bírósági határozat vagy megállapodás rendelkezik. A bírósági végzés vagy a gyámhatóság döntése alapján az apának kötelessége a gyermekkel való kapcsolattartás biztosítása a meghatározott időszakban.

Ha az apa nem teljesíti ezt a kötelezettséget, a másik szülő jogi úton kérheti a kapcsolattartás érvényesítését. Amennyiben probléma adódik a kapcsolattartással kapcsolatban, javasolt jogi tanácsot kérni egy családjogi ügyvédtől, aki segíthet a jogok és kötelezettségek pontos megértésében és érvényesítésében.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(52,6e pont) által
...