• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Jó napot kívánok! Eck András vagyok. Egy olyan kérdésben szeretnék tanácsot kérni hogy van egy családi ház ahol felnőttem, ugyan nem ott lakok már de oda szól az állandó lakcímem. Nos a ház tulajdonosai jelenleg 1/3 része édesanyámé 1/3 része nagynénémé illetve 1/3 rész nagymamámé aki már nyugdíjas otthonban van. Anyám meg nagynéném között elég rossz a viszony. Én alapvetően időnként vissza járok abba a lakásba aludni x időszakokat, aminek nagynéném nem örül. Azt szeretném kérdezni hogy jogilag mint rész tulajdonos meg tilthatja e hogy belépjek abba a házba? Miután édesanyám is rész tulajdonos illetve a hivatalban nekem arra a lakcímre szól az állandó lakcímem. Válaszukat előre is köszönöm szépen!
(190 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ahhoz, hogy segíteni tudjak, szükséges lenne tudnom, hogy az Ön rokonának van-e jogcíme a lakás használatára.

Amennyiben a használattal kapcsolatban viták vannak, lehetőség van egy úgynevezett használatmegosztási szerződés megkötésére. Ez a megállapodás pontosan rögzíti, hogy az egyes tulajdonosok mely ingatlanrészeket és milyen módon használhatnak. Az ilyen szerződést célszerű ügyvédi közreműködéssel elkészíteni, hogy minden jogi szempont megfelelően legyen lefedve.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(52,5e pont) által
...