• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözletem!

A kérdésem az, hogy ha óvónőképző szakközépiskolával és szociálpedagógus diplomával óvodában pedagógiai asszisztensként alkalmaznak, akkor megkaphatom e a ped1-es, tehát az 538.000 Ft-os fizetést?

Várom válaszukat

Andrea
(140 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Az Ön által feltett kérdésre a következő választ tudom adni:

A pedagógiai asszisztens munkakör betöltéséhez szükséges képesítési szintet a 401/2023. (VIII.30.) Korm. rendelet 3/A. melléklete határozza meg. Ennek alapján 2024. január 1-jétől a pedagógiai asszisztens munkakör betöltéséhez szükséges a középfokú iskolai végzettséget igénylő szakképesítés, például pedagógiai asszisztens vagy kisgyermeknevelő szakképzettség​ 

A pedagógusok bértáblája 2024-től meghatározza, hogy a pedagógus szakképesítéssel vagy szakképzettséggel rendelkező nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottak (pl. pedagógiai asszisztensek) illetménye nem lehet alacsonyabb, mint a garantált bérminimum 107%-a. Az új bértábla szerint a Pedagógus I. fokozat illetménye 410.000 Ft-tól kezdődik, de a kormányrendelet biztosítja, hogy 2024. január 1-jétől ez az összeg nem lehet kevesebb, mint 440.000 Ft​ 

Az Ön által említett 538.000 Ft-os fizetés (Pedagógus I. fokozat) a 2024. január 1-jétől hatályos bértábla alapján nem alapértelmezett összeg a pedagógiai asszisztensek számára. Az Ön helyzete alapján a megfelelő fizetés megállapításához az Ön munkáltatójának figyelembe kell vennie a szakképesítést és a szakképzettséget is.

Annak érdekében, hogy pontos választ kapjon, érdemes közvetlenül felvenni a kapcsolatot a munkáltatójával vagy az illetékes bérszámfejtési osztállyal, mivel ők tudják a konkrét besorolási és fizetési feltételeket a legjobban meghatározni az Ön esetére.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(52,6e pont) által
...