• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdv

A kérdésem az, hogy ha óvónőképző szakközéppel, szociálpedagógus diplomával óvodába pedagógiai asszisztensnek felvesznek, akkor a ped1-es fizetést megkaphatom e?

Köszönettel

Andrea
(140 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Andrea!

Az Ön által megadott végzettségekkel, azaz óvónőképző szakközépiskolával és szociálpedagógus diplomával, lehetőség van pedagógiai asszisztensként dolgozni óvodában. Azonban a Ped1-es fizetési kategória megszerzése több tényezőtől is függ.

A pedagógiai asszisztensek bérét alapvetően a végzettségük, a munkavégzés helye és a szakmai tapasztalat határozza meg. Az Ön esetében, ha szociálpedagógus diplomával rendelkezik és pedagógiai asszisztensként dolgozik, a fizetése az érvényes pedagógus bértábla szerint kerül meghatározásra. A Ped1-es kategóriába való besoroláshoz általában szükséges a minősítési eljárás sikeres teljesítése, amit a gyakornoki időszak (általában 2 év) után lehet megkezdeni​ 

A minősítési eljárás során a munkavégzés minőségét és a szakmai fejlődést értékelik, amely alapján történik a besorolás a megfelelő fizetési kategóriába. 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(52,5e pont) által
...