• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Tisztelt oldal!

Eladtam az ingatlanom, de költözésnél szeretném vinni a tavaly felszerelt kapunyító ​​​​automatikát. A vevőm,ragaszkodik ahhoz,hogy ez a ház tartozéka. Igaz nem írtunk semmi ilyesmit az adásvételi szerződésbe,de szerintem ez nem beépített dolog,így nem a ház tartozéka. Kinek van így igaza? Leszerelhetem és vihetem,vagy tényleg itt kell hagynom?

Tisztelettel

(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A tulajdonjog kétség esetén kiterjed arra is, ami ugyan nem alkotórész, de a dolog rendeltetésszerű használatához vagy épségben tartásához rendszerint szükséges, illetve azt elősegíti. Az ingatlan tartozékai közé tartoznak azok az ingóságok, amelyek az ingatlannal tartósan együtt használhatók, és annak rendeltetésszerű használatához szükségesek. A kapunyitó automatika beépített ingóságnak minősülhet, amennyiben szorosan kapcsolódik az ingatlan rendeltetésszerű használatához.

Amennyiben a kapunyitó automatika nem tekinthető az ingatlan tartozékának (például, ha könnyen eltávolítható és nem beépített), akkor azt Ön magával viheti.

Ha azonban a kapunyitó automatika beépített eszköznek minősül, és az ingatlan rendeltetésszerű használatához szükséges, akkor az ingatlan tartozékának tekintendő, és ott kell hagyni.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,9e pont) által
...