• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt jogi csapat!

A férjemmel válni szeretnénk, lehetőség szerint minél hamarabb. Van egy közös házunk, aminek már a házasságunk előtt is 50-50%-ban voltunk tulajdonosai. Építkeztünk és a ház szinte teljes egészét én finanszíroztam az örökségemből (melynek forrása bizonyítható). Erről sajnos semmilyen hivatalos papírt nem írtunk.

A kérdésem az, hogy így hogy alapból 50-50%-ra tettük a házat, valamint házasok is vagyunk, van-e jelentősége annak, hogy én számlákkal, bankszámlakivonatokkal tudom bizonyítani, hogy a ház lényegében az én pénzemből épült? Igényt tarthatok-e többre, mint a ház fele? A házzal kapcsolatos minden számla is az én nevemre szólt.

Válaszukat előre is köszönöm!
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves kérdező!

A válás mellett lehetősége van a házassági vagyonközösség megszüntetését kérni a bíróságtól és ebben az eljárásban kezdeményezheti tulajdonjogának pontos megállapítását a férje tulajdoni részére is. Ennek keretében Önnek kell meghatároznia az öröksége által finanszírozott tulajdoni részesedés mértékét.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,9e pont) által
...