• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözlöm !

Én nem olyan rég mentem szét a párommal, de ő azt állítja, hogy terhes.
Ez már a harmadik eset amikor szakításra kerűlt sor, és terhesnek vallja magát, az első kettő nem volt igaz.
Az első kérdésem az lenne, hogy ez nem számít e már lassan bűncselekménynek ?Hitegetni valakit egy élet lehetőségéről? Én már belebetegszem ebbe...

Úgy kezdődött, hogy azt állította volt 2 pozitív teszt amit nem láttam, aztán úgy volt megyünk orvoshoz időpontra, de két nappal előtte azt mondta hogy hazudott és már volt orvosnál, nem terhes.

Kettő nap múlva felhívta egy kedves barátomat, hogy ő márpedig terhes, de én meg sem érdemlem, hogy tudjak róla, és engem is sokat fenyegetett a veszekedések során, hogy soha nem fog a gyerekem majd megismerni stb stb.

Nagyjából olvastam a láthatási jogról, ugye nem teheti meg ezt velem ?
Valamint ilyen esetekben nem lehet pl ügyvéd vagy bíróság segítségével, hivatalos bizonyítékot kérni arra a hölgytől, hogy tényleg terhes e?  Mert ha eltűnik és soha többé nem látom akkor mi lesz ?

Válaszát előre is köszönöm !
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Amennyiben a gyermek megszületik, és a szülők között nem jön létre megegyezés a gyermek közös felügyeletéről, ebben az esetben a döntést végül a bíróság hozza meg. Ezt a kérdést a Polgári Törvénykönyv 4:167. §-a szabályozza.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...