• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Kedves Olvasók!

 Adott két nagy (5000 m² a két szomszédos telek együtt) Kecskeméten, a belvároshoz közel.  Jelenleg gyümölcsös besorolással rendelkezik, tehát külterület.

Az önkormányzati tervezet szerint kát irányból is út lesz mellette.  A 2023.12.12.-én elfogadott 'Magyar építészeti törvény' miatt fordulok a honlaphoz:

  Innentől kezdve a belterületté való átminősítés tiltott ebben az esetben is? Illetve hatályos már ez a jogszabály, vagy van még idő az átminősítésre?
(140 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Az építészeti törvény szövegéből nem állapítható meg egyértelműen, hogy a belterületté való átminősítés általánosan tiltott lenne, mivel a törvény egyes részei különböző időpontokban lépnek hatályba. A törvény legtöbb rendelkezése, beleértve az ELSŐ Rész egyes paragrafusait is, 2024. október 1-jén lép hatályba​​. A kérdéses átminősítésre vonatkozóan még van idő, legalábbis 2024. október 1-jéig. Üdvözlettel:

Üdv:


a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(51,0e pont) által
...