• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Ügyvéd úr!
Válás utáni vagyonmegosztási kérdéseim lennének. 
Van egy közös tulajdonú lakásunk ahol jelenleg én élek és meg szeretném vásárolni a feleségemtől. Felmerült a lehetőség, hogy neki fizetem a lakás árát részletre. 5 év alatt teljesen megvásárolom és csak az után kerülne 100%-ban a tulajdonomba. Ez idő alatt Ő még tulajdonos lenne, viszont felmerült a kétely bennem, hogy ez idő alatt Ő akár el is adhatja vagy megterheltetheti az Ő részét.

Van arra lehetőség hogy ezt elkerüljem?
Üdvözlettel
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Bírósághoz lehet fordulni amennyiben meg tudnak állapodni és a felesége is hozzá járul, hogy megváltsa részletekben a felesége tulajdoni hányadát. Egyeségi kisérletre kell a bírósághoz kérelmet benyujtani, amelyben leírja, ezt a szándékát és a bíróság előtt személyesen egyezséget tudnak kötni.

A másik megoldás az lehet, hogy egymással  ügyvéd által ellenjegyzet szerződést kötnek és a részletvételben megálapodnak. Az ingatlan tulajdonjogának átruházása csak írásban történhet és ügyvédi ellenjegyzés is szükséges a tulajdonjog ingatlannyilvátartásba  bejegyzése miatt.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
által szerkesztett
...