• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
A munkavállaló a munkáltatónál az Mt. szerinti vezető állású munkavállalónak minősül. Munkaszerződése tartalmaz egy olyan rendelkezést, amely szerint ha szabadságra megy, helyettesről köteles gondoskodni. A munkavállaló elutazik egy hétre sielni, ezt megelőzően a munkaszerződsében foglalt előírások szerint egy másik vezető állású munkavállalóval történő egyeztetést követően, őt jelőli ki helyetteseként. A munkavállaló szabadságának első napján a helyettesként ijelölt munkavállaló el is látja a helyetteítést, azonban ezt követőne  a helyettes munkavállaló betegállományba kerül, ennek következtében a munkáltató nem kerül sor wegy projektmegbeszélésen. Ennek következtében a munkáltató elesik egy megrendeléstől. kimarad egy beruházásból.

A munkavállaló visszatér a szabadságáról, és azzal szembesül, hogy a muznkáltatótól kap egy megrövás elnevezésű dokumentumot, amely szerint amennyiben előfordul hasonló eset, munkaviszonya megszüntetésre fog kerülni. Továbbá a munkáltató javadalmazási szabályzata szerint a javadalmazás priumcsökkentő, így a munkavállaló priuma 10 %-kal csökkentésre kerül.

Munkavállaló felperesként a Bírósághoz fordul a megróvás hatályon kivüli helyezése, illetve a 10 %-os ki nem fizetett prémium megfizetését kéri a munkáltató alperestől.

Az Önök véleménye szerint jogszerű vagy nem a joghátrány?

Please log in or register to answer this question.

...