• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Hogyha van egy honvéd egyenruhám, aminek mintázatába benne van a honvéd szimbolum, felvarrók és egyéb rangjelzések nélkül hordhatom-e azt az egyenruhát az utcán?
(140 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A 2021. évi CXL. törvény, amely a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szól, szigorúan szabályozza a Honvédségnél rendszeresített, vagy azzal összetéveszthető egyenruha viselését. Ezen szabályozás értelmében, a Honvédség aktív állományú tagjai, a nyugállományúak, valamint bizonyos, a honvédelem érdekében végzett tevékenységet folytató személyek jogosultak az egyenruha viselésére. Azonban, civil személyek, akik nem tartoznak ezekbe a kategóriákba, nem viselhetik a Honvédségnél rendszeresített egyenruhát vagy annak megtévesztésre alkalmas utánzatát. Ez a rendelkezés elsősorban a fegyveres erők tekintélyének védelmére, a közbiztonság és a köztársasági rend fenntartására irányul, megakadályozva az egyenruha illetéktelen használatából eredő esetleges félreértéseket és visszaéléseket.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...