• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Sziasztok!

Anyukám szülei meghaltak és örökölt vagyont kapott(a szülöi házból) A kérdésem az lenne,hogy ha az örökölt pénzből vett egy házat(anyukám) akkor apukámnak van hozzá köze? Házasok még de 6 éve nem élnek együtt! Illetve anyukám nevén van a ház ő a tulajdonos!  És szerezhet-e apukám tulajdon jogot a megvett ingatlanra amit az örökségéből vett anyukám?

Külön vagy közös vagyonnak számít-e?
(120 pont) által a(z) Öröklési jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

   Kedves Kérdező!

 1. Közös Vagyon: A házastársak közös vagyonába tartoznak azok a vagyontárgyak, amelyeket a házasság alatt együtt, vagy külön szereztek, függetlenül attól, hogy ki mennyit járult hozzá a szerzéshez.

    2. Különvagyon: A házasság megkötése előtt már valamelyik fél tulajdonában lévő vagyon, és az ilyen vagyonelemek helyébe lépő újabb vagyon a házasság alatt is különvagyonnak minősül. A különvagyon a házasság megkötésétől számított öt év után közös vagyon lehet de nem ebben az esetben.

    3. Öröklés és Különvagyon: A házasság alatt öröklés útján szerzett vagyon nem válik a házasfelek közös tulajdonává, hanem különvagyon marad.

    4. Új Ingatlan Vásárlása: Ha az új ingatlan vásárlásához a házastárs hozzájárul anyagilag vagy a közös vagyonból történik ráfordítás, akkor a tulajdoni viszonyok a hozzájárulás arányában meghatározhatók.

Ezek alapján, ha az Ön anyukája az örökölt vagyonból vásárolt házat és apukája nem járult hozzá anyagilag, akkor az ingatlan továbbra is anyukája különvagyonának tekinthető, így apukájának nincs jogosultsága rá.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...