• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Lányom Angliában él,  volt férje, angol állampolgár, másfél éve nem fizet gyerektartást, Birósági végzés van, de a behajtó cég nem tudja behajtani. Márciusban adták ki a biróságivégzést. Mit tehetünk?

Köszönettel: Gy. Edit
(160 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Gy. Edit.

Az Ön helyzetéről a következőt tudom elmondani:

    1. REMO (Reciprocal Enforcement of Maintenance Orders): Az Egyesült Királyság REMO megállapodásokat kötött számos országgal, ami lehetővé teszi, hogy egy REMO ország bíróságai érvényesítsék az Egyesült Királyságban hozott gyerektartási döntéseket. Ha az expartner egy REMO országban él, akkor érdemes kapcsolatba lépni az eredeti döntést hozó családi bírósággal​​.

    2. EU-n Kívüli és EU-s Országok: Ha az expartner az Európai Unión kívül él, akkor is lehetőség van a döntés érvényesítésére, de ebben az esetben érdemes helyi jogi tanácsot kérni. Ha az EU-n belül él, akkor külön eljárás van a gyerektartási döntés külföldön való elismerésére és végrehajtására​​.

    3. Kapcsolatfelvétel a REMO Egységgel: Ha nem szeretné, hogy az expartner lássa a személyes adatait, akkor közvetlenül a REMO Egységgel is felveheti a kapcsolatot, akik segítenek a gyerektartási rendelkezések nemzetközi regisztrálásában és végrehajtásában. Az esetleges fordításokat is ők végzik díjmentesen, és továbbítják a dokumentumokat a releváns ország REMO testületéhez​​.

A folyamat hosszú időt vehet igénybe, és nem garantálható, hogy a külföldi bíróság döntést hoz a gyerektartás érvényesítéséről.

Ezen az oldalan https://www.theukrules.co.uk/rules/children/parenting/enforcing-a-child-maintenance-decision/ több információt találhat.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...