• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Philips 7300 orsós magnetofon a Dobó Béla e.v. Elektrószerviz-Studió 1139,Budapest Hajdú u. 42-ben volt javításon többszöri érdeklődésemre azt válaszolták, hogy a beszállítóra várnak alkatrész miatt, ha készen van a készülék majd telefonálnak, itt hozzá kell tennem, hogy számitógép által kiállított munkalapot is kaptam, tehát minden adatom megvolt adva részükre az értesítéshez. 2023.06.26. án már untam a várakozást ezért felhívtam a szervizet, egy hang a telefonba közölte velem: ez a szám nem kapcsolható.

Gyanús lett a dolog ezért fogtam magam és felkerestem a szervizet. A portás közölte velem, hogy a szerviz haláleset miatt megszűnt, kérdeztem tőle hogyan tudom visszakapni a javításra beadott magnetofonomat, erre ő adott egy telefonszámot és ezen érdeklődjek. A telefonszám:061/451-6553 Mikó Ilona, felhívtam az előbbi számon és közölte velem, hogy a helységeket már kiürítették és teljesen üres, hiába kértem adja meg a telefonszámukat akik elvitték, hogy vissza kapjam a készülékemet azt mondta továbbiakban nem tud segíteni. Ezután elmentem a rendőrségre és feljelentést tettem. Kb. két hét elteltével megkaptam a rendőrségi határozatot  -mivel a cselekmény nem bűncselekmény az eljárást megszüntetem-. Ezekután felhívam a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget, ott azt mondták sajnos nem tudnak segíteni de a cégbíróságon utána tudok nézni az elhunyt adószáma alapján, Felhítam a cégbíróságot és az adószám alapján Adószám:57565725-1-41 a vállalkozás 2022.08.09-én megszűnt. Próbálkoztam a helyi önkormányzatnál is de ott sem jártam sikerrel, azt mondták ehhez a vállalkozáshoz  tőlük nem kell engedély csak adót kell fizetnie. Itt a kör bezárult és tanácstalan vagyok ezekután hogyan tudom a tulajdonomat képező magnetofont visszakapni.

Válaszukat várva :Tisztelettel Kovács Tibor
(140 pont) által a(z) Polgári jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ez az eset egy komlekszeb  jogi kérdés  érdemes  jogi úton érvényesíteni a jogait. Ajánlott felvenni a kapcsolatot egy jogi képviselővel, aki részletesen tájékoztathatja Önt a további lépésekről és a rendelkezésére álló jogorvoslati lehetőségekről.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...