• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
–1 értékelés

1 Answer

0 értékelés

Kedves Kérdező!

Ha ingyenes jogcímen történt a terület használatba adása, akkor a haszonkölcsön szerződés szabályait alkalmazva a Ptk. 6:359.§ (4) bekezdése alapján felmondhatja a szerződést, ha a haszonkölcsön meghatározott célja lehetetlenné vált; a kölcsönvevő a dolgot rongálja, nem rendeltetésszerűen vagy nem szerződésszerűen használja, engedély nélkül harmadik személy használatába adja, vagy egyébként fennáll a veszély, hogy a dolgot a kölcsönvevő nem fogja épségben visszaadni; a felek között a viszony a kölcsönvevő magatartása következtében megromlott; a szerződéskötéskor nem ismert oknál fogva a kölcsönadónak szüksége van a dologra.
Ha bérleti szerződés alapján használja a szomszéd a területet, a határozatlan időre kötött szerződést a Ptk. 6:339.§ szerinti rendes felmondással szüntetheti meg, illetve  Ön, mint a bérbe adott dolog új tulajdonosa a határozott időre kötött bérletet felmondhatja, ha a bérlő a bérleti viszony fennállása vagy lényeges feltételei tekintetében megtévesztette.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

...