• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
A kérdésem az lenne, hogy 2015-ben végeztem mint pedagógiai asszisztens, a bizonyítványom 54-el kezdődik, ennek függvényében hány nap szabadság  jár?45 nap vagy 46? Nekem azt mondják a munkahelyemen( állami óvoda) hogy nem E, kategóriás vagyok ezért 45 nap jár.

Köszönettel;

Kemény Gizella
(140 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A pedagógiai asszisztensek szabadságjogosultságára vonatkozóan a jogszabályok az alábbiak szerint határozzák meg a szabadság mértékét:

  • Középfokú végzettséggel rendelkező óvodapedagógusok számára 20 munkanap alapszabadság jár, amelyhez további 25 munkanap pótszabadság adódik. Ez összesen 45 munkanapot jelent évente, az Nkt., a Kjt., valamint a 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet alapján.

  • Felsőfokú végzettséggel rendelkező pedagógusok esetében 21 munkanap alapszabadság, plusz 25 munkanap pótszabadság áll rendelkezésre, összességében 46 munkanap szabadság évente.

Összefoglalva, ha középfokú végzettséggel rendelkező pedagógiai asszisztensként tevékenykedik, évi 45 munkanap szabadságra jogosult. Amennyiben felsőfokú végzettséggel rendelkezik, úgy évi 46 munkanap szabadság illeti meg Önt a fent hivatkozott jogszabályi rendelkezések alapján.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...