• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogikérdések!
Rövid ismertető: 26 éves vagyok, nincs gyerekem, nem részesedek semmilyen adókedvezménnyel, szóval a kérdésem a következő. Szeretnék indítani egy dropshippingel foglalkozó webáruházat, milyen lehetőségeim lennének az adózás terén?
Ha például kiváltom a KATA vállalkozói engedélyt, de a webshopom jelenleg még nem termel bevételt, viszont rendelkezem egy hivatalosan bejelentett munkahellyel, ahol havonta állandóan 325-400 ezer forint bevétel keletkezik(ez magánszemélyként már leadózott összeg amit készhez kapok), hogyan alakulna az adózási helyzetem?
(120 pont) által a(z) Adójogi tanácsadás kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Érdeklődő!

Ha van egy hivatalosan bejelentett munkahelye, ahol havonta állandóan 325-400 ezer forint bevétel keletkezik, és ez az összeg már leadózott, mint magánszemélyi jövedelem, a KATA vállalkozásod adózási helyzetét ez nem befolyásolja közvetlenül. A KATA keretében fizetendő adó a vállalkozási tevékenységedből származó bevételekre vonatkozik, és nem érinti a munkaviszonyból származó jövedelmedet.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...