• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Prokator Net!

Édesanyám rokkantsági nyugdíjat kap (már nem rehabilitálható). A mai napon kiderült, hogy elég nagy értékben örököl a testvére után (csak ketten voltak testvérek). A kérdésem az lenne, hogy elég nagy összegről van szó, ebben az esetben elveszítheti a rokkantsági nyugdíját vagy a nagy összegű "bevétel" ellenére is tovább folyósítják részére a rokkantsági nyugdíjat?

A válaszát előre is köszönöm.

T-B. Lívia
(120 pont) által a(z) Öröklési jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Jelen helyzetre tekintettel  a törvényalkotó úgy rendelkezik, hogy abban az esetben szűnik meg az rokkantsági ellátás mikor egyéb rendszeres pénzellátást ítélnek meg. Mivel ebben az esetben egyszeri öröklésről van szó, ez nem minősül rendszeresnek, amennyiben pedig egyéb más tényező nem merült fel, akkor továbbra is kapható az ellátás. Amire célszerű figyelni, hogy az ellátást és az öregségi nyugdíjat nem lehet egyszerre felvenni, ennek hozadékaképp az öregségi nyugdíj megállapítása megszünteti a rokkantsági ellátást.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(1,2e pont) által
...