• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Címzett!

Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy a végzettségemmel milyen kategóriába vagyok sorolható. Gimnáziumba dolgozom, laboráns munkakörben, ami a kémia, biológia órákra való előkészületeket takar, ezenkívűl minden pedagógiai asszisztensi feladatot. Gimnáziumi érettségim és 541402-es pedagógiai és családsegítő asszisztens végzettségem van.

Válaszukat előre is köszönöm.
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A 541402-es pedagógiai és családsegítő asszisztens végzettséggel rendelkező személyek a köznevelési intézményekben a nevelő- és oktatómunkát közvetlenül segítő személyzet kategóriájába sorolhatók. Ez a szerepkör magában foglalja a tanulók felügyeletét, az oktatási tevékenységek előkészítésében való részvételt, valamint egyéb pedagógiai támogatási feladatok ellátását. A jogszabályok és a pedagógusok előmeneteli rendszeréről szóló rendelet alapján az ilyen végzettséggel rendelkező személyek az intézmény nevelőtestületének teljes jogú tagjaivá válhatnak​.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...