• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Jó estét kívánok! Az lenne a kérdésem hogy lányom idén márciusban tölti be a 17 élet évét. Az iskolát ott hagyta tudtommal nélkül, másfél éve nem jár iskolába csak teng leng. Az anya gyerektartast akár emeltetni.  Kérdésem az lenne nekem kötelesség így is fizetni hogy se nem tanul és se nem megy dolgozni?

Köszönöm előre is válaszát.
(140 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező

A kiskorú gyermek tartásával kapcsolatban fontos tudni, hogy a törvényi vélelem alapján kell elfogadni a rászorultságát. Ez a vélelem kiterjed azokra a gyermekekre is, akik – legfeljebb 20 éves korukig – még középfokú iskolai tanulmányokat folytatnak (Ptk. 4:214. §). Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy gyermek középfokú tanulmányokat folytat, a szülők tartási kötelezettsége nem szűnik meg, amíg a gyermek el nem éri a 20. életévét. 

Tekintettel arra, hogy az Ön gyermeke nem folytat középfokú tanulmányokat, a szülők nem kötelesek őt eltartani 18 éves korán felül.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...