• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
A gyermek apja külföldi àllampolgàr, külföldön èl és dolgozik.A bírósàg minden hónap 3. Szombatjàt jelölte ki làthatàsra. Mivel közös nyelvet nem beszèlnek ès az apuka elötte is rendszertelenül jött ezèrt az elsô 5 talàlkozàs a lakóhelyen törtent , aztàn jàtszótèren. Ezek leis zajlottak . Aztàn amikor màr elvihette volna nèlkülem azóta nem jött . Èn kerestem , választ augusztus 20. óta nem kaptam.Mi a teendôm ilyenkor?
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A helyzetével kapcsolatban a 2013. évi V. Polgári Törvénykönyv (Ptk.) 4:183. § (2) bekezdése releváns, amely szerint a bíróság polgári nemperes eljárásban, kérelemre, kötelezi a kapcsolattartást kellő indok nélkül akadályozó, vagy a kapcsolattartás szabályait megszegő felet a kapcsolattartás akadályozása, szabályainak megszegése folytán keletkezett igazolt költségek viselésére. Ez azt jelenti, hogy ha az apuka a megállapított kapcsolattartási rendet kellő indok nélkül megszegi, vagy akadályozza, akkor Ön kezdeményezheti, hogy a bíróság kötelezze őt az ebből fakadó költségek, például utazási

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...