• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Édesanyám 93 éves, jelenleg otthonban él. Lakását el szeretnénk adni, mivel fenntartani nem tudjuk. A lakás felerészben az Ő tulajdona, a másik felén testvéremmel osztozunk a tulajdonon, amin Édesanyám haszonélvezete van. Kérdésem, hogy milyen lehetőségek vannak, hogy ő is be legyen biztosítva, de ne bankban álljon a pénze. Részemről gondoltam másik ingatlan vásárlására, amire haszonélvezetet jegyeztetnék be a nevére.

Várom válaszukat, üdvözlettel:

Murlasits Péterné
(130 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

+1 szavazat

Kedves Kérdező.

Az ön édesanyának egy oldalúan le kéne mondani a haszonélvezeti jogáról ezt. A holtig tartó haszonélvezeti jog törlése egyoldalú nyilatkozattal történik, amelyhez egy ügyvéd által ellenjegyzett okirat szükséges.

Viszont, ha le mond a haszonélvezeti jogáról egyoldalúan, akkor, ha vesznek másik ingatlan tudnak szerződéssel haszonélvezeti jogot alapítani az édesanyja részére így be lesz biztosítva.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...