• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Jó napot kívánok! Érdeklődnék hogy egy áthelyezett munkanapról van szó, lényegében egy ledolgozásról. Egy szombati napra tették át a ledolgozott munkanapot, mielőtt én 1,5 héttel korábban betegállományba kényszerültem. Táppénzes igazolásom van arról a szombati napról, a munkáltató azonban le akarja velem dolgoztatni az adott napot. Szeretnék érdeklődni hogy jogilag meg e tehetnék ezt? Válaszukat előre is köszönöm!

1 Answer

0 értékelés

Kedves Kérdező!

A munkavállalónak betegség esetén a munkahelyen való megjelenésre, rendelkezésre állásra és munkavégzésre vonatkozó kötelezettségét nem kell teljesítenie, ehelyett keresőképtelenségét kell orvos által igazolnia, hiszen keresőképtelenségének időtartamára mentesül ezen kötelezettségek alól [Mt. 55. § (1) bekezdés a) pont]. A kötelezettségek nemteljesítése ezekben az esetekben nem járhat szankcióval, az ilyen intézkedés az egyenlő bánásmód megsértését eredményezné

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

...