• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Jó Napot!

Szeretnék egy olyan jellegű kérdéssel fordulni önök felé, amire előreláthatólag felkészithessem magam.

Nem vér szerinti Nagypapám 27 éve Magyarországra költözött, és én naggyjából 8 éves korom óta segitem és gondozom mind a mai napig,. A Papám 90 éves és sajnos kényes hejzet számomra megkérdezni mire is számítthatok ha majd ő nem lesz,..

Az Ingatlan tudomásom szerint ő mint haszonélvező, van szerepelve (kb5éve kölcsön magánszemélyi hitel fedezetként, kért ismerősétől). Viszont eladási Joga ugyanugy teljes mértékben őt illeti... Viszont én kb 15 éve állandó lakcím alatt élek  papámmal, a csalädi házban gondozva és vigyázva egészségére, valamint állataira.

Sajnos nem tudok mit lépni vagyis nem tudom mit tegyek, mire számitsak,, magára hagyni sem akarom szegényt, mert van neki ugyan 1 vagy 2 rokona aki él oda kint svájcban, de viszont 10 év alatt 1 szer jöttek látogatni..

Múlt héten papam nagyon rosszul volt és magátol kijelentette hogy ha majd nem lesz akkor ne értesitsek senkit svajcból, nem akarja, valamint hamvasztást kérte, és a kutyusát is akit nagyon szeret,...

Szeretnék szakmai tanácsot kérni, illetve valami olyan segitséget ami a jövőmre nézve tudjam mire kell számitsak, ugyanis elhalálazäskor, engem az ingatlan tulajdonosai biztosra ki szeretnének dobni. Viszont kutyák állatok rajtam maradnak,....

Nem az a szándékom hogy én most valamit is örököljek, csak annyit szeretnék mindősszesen tudni hogy amikor bdkövetkezik, akkor mit merre miképp tegyek, vagy hogy... Mert mindent neki köszönhetek és én vagyok akire számithat egy idegen országban, és ezaltal nem vagyok hajlando magára hagyni, azzal hogy kulfoldre megyek karriert épiteni. Mert sokat koszonhetek neki....

Szives segitséget kérnék egy profi szakmai személytől, természetesen költségét, az ezzel járó procedurának fizetném. Bővebb tájékoztatást, telefonon vagy akár szemelyes találkozónak is örülnék.

Tisztelettel  Kaszás Róbert.

06308985758

Kaszas880907@gmail.com

Alsópáhok fő út 79
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kaszás Róbert!

 Közjegyző elött hagyatéki leltározás fog történi. Majd leltár alapján dől el, hogy lesz e hagyatéki tárgyalás vagy csak hagyaték átadás tárgyalás nélkül. 

A közjegyző hivatalból értesíteni fogja az örökösöket az örökhagyó haláláról, ha tárgyalás lesz akkor idézi az öröklésben érdelelt  feleket megjelenésre. 

2010. évi XXXVIII. törvény a hagyatéki eljárásról (Hetv) alapján

18/A.-tól a törvény nagyon jól leírja, hogy mi a teendő mikor fog a közjegyző tárgyalást tartani, mikor fogja csak a hagyatékot tárgyalás nélkül kiadni.

Személyes véleményem szerint, nincs jelentősége ebben  az ügyben hogy ön törvényes örökös vagy sem.  Az idős úr csak az ingatlan haszonélvezője nem tulajdonosa. Halállal a haszonélvezet megszűnik és a tulajdonos fog rendelkezni az ingatlannal.

 Az örökösök a kötelesrészre igényt tarthatnak  és hiába az öreg úr önre hagyná a teljes vagyonát végintézkedéssel, sajnos annak egy része az törvényes örökösöket illeti meg.

Összefoglalva: Halállal haszonélvezeti jog megszűnik és ha az öreg úr önre is hagyna vagyont végintézkedéssel, kötelesrészre törvényes örökösök igényt tarthatnak.

 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...