• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Címzett!

Magánoktatást szeretnék végezni az egyetem mellett. Milyen jogi feltételek teljesülése szükséges ahhoz, hogy ezt végezhessem és legálisan végezhessem? 25 év alatt vagyok, így adómentes is.

Előre köszönöm segítő válaszát.
(140 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A magántanításhoz hozzá tartozik jövedelmeddel való elszámolás is.
Kisebb bevétellel rendelkező tanároknak amennyiben magánszemélytől származik a bevétel, akkor a negyedévet követő hó 12-éig adóelőleget kell fizetniük. Az egyes negyedévekre vonatkozó jövedelemszámításkor a bevételeket és a költségeket az adóév elejétől göngyölítve kell megállapítani. A jövedelem után az szja-előleg 0 százalék, mivel ön 25 év alatti. A jövedelmet az adóévet követően kell az szja-bevallásban szerepeltetni, évközben nincs bevallásadási kötelezettsége a magánszemélynek. Nagyobb bevétel esetén ajánlott az egyéni vállalkozás indítása, és a KATA (kisadózó vállalkozások tételes adója) adózást választani, így évi 12 millió Ft-os jövedelemig fix összeget kell fizetnünk, és nincs szükségünk könyvelőre se.
Még egy módszer van a jövedelem bevallására, de ehhez a tanítványnak kell jelentkeznie a NAV-nál. Ez a háztartási munka. A háztartási munka adórendszeren kívüli keresettel járó foglalkoztatásnak minősül, amit kizárólag természetes személyek létesíthetnek egymással. A tanítvány ekkor úgymond alkalmaz téged, amelyet be kell jelentenie a NAV-nak, és havi 1000 Ft-os regisztrációs díjat kell fizetnie utánad. Más adókötelezettség ezután nem keletkezik. Az adórendszeren kívüli keresetet nem kell bevallania sem a foglalkoztatónak, sem a foglalkoztatottnak

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

 

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal. 
(51,1e pont) által
...