• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözlöm.

Kérésemre a Nyugdíjfolyósító Ig. összegzést készített az eddigi munkaviszonyaimról.

Hiányosságok derültek ki. Az esetek többségében tudtam igazolni a jogviszonyaimat, egy esetben azonban 275 napot nem igazolnak vissza. A probléma abban áll, hogy a kérdéses Cégnél, 2010.09.01.-n kezdődött a munkaviszonyom, mely az egészségügyi kiskönyvem szerint 2011.12.31.-ig áll fenn, de a Nyugdíj Ig. 2011.04.01-2011.12.31.közötti 275 napot nem ismeri el. Oka az, hogy a Céget felszámolták  és onnan  nem kaptam meg a kilépő papírjaimat. 2015.05.23.-n szűnhetett meg a Cég ténylegesen, mert az Egészségbiztosítóból lekért adataim alapján  a jogviszonyom 2010.09.01.-2015.05.23.-ig állott fenn. (Ténylegesen viszont 2012.01.02.-től új munkaviszonyba léptem.) Kérdésem az lenne, hogy van -e módja annak, hogy valamiképpen beleszámolják a nyugdíjamba a lógóban lévő 275 napot? Van e értelme hivatkoznom az Egészségbiztosítóra és az egészségügyi kiskönyvembe bepecsételt adatokra, s megfellebbeznem a döntést? Tisztelettel kérem mihamarabbi válaszukat. Köszönettel: A. Éva
(190 pont) által a(z) Biztosítási jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező,

Megfellebbezése indokolt az el nem ismert 275 napos munkaviszony időszak tekintetében, különös figyelmet fordítva a munkaviszony és biztosítási időszakok pontos dokumentálására és igazolására. Az 1998. január 1. előtti és utáni időszakok különböző bizonyítási követelményei miatt, érdemes minden rendelkezésre álló dokumentumot (pl. munkaszerződés, fizetési jegyzékek, egészségügyi kiskönyv, egészségbiztosítási adatok) és tanúvallomást felhasználni a vitatott időszakok igazolására. A Nyugdíjfolyósító Igazgatósággal való egyeztetés, vagy a nyugdíjbiztosítási adategyeztetési eljárás során tett észrevételek révén megnyílhat a lehetőség, hogy a hiányzó időszakokat is figyelembe vegyék a nyugdíjszámítás során. Az igazolási folyamat során fontos a jogszabályoknak megfelelő dokumentáció benyújtása és az esetleges jogorvoslati lehetőségek érvényesítése.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...